Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Beleidsplan

Beleidsplan

Hoofdlijnen beleidsplan
– De Stichting Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij heeft als doel  een veilige werkplek te bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om dit doel te kunnen dienen beheert de Stichting een brouwerij en een proeflokaal. De brouwerij biedt standaardwerk zoals het afvullen, etiketteren en verpakken van de bierflessen, en het maken van geschenkverpakkingen en bierpakketten. De begeleiding van deze werkzaamheden wordt verzorgd door de bedrijfsleider van de brouwerij. De professionele zorgbegeleiding wordt verzorgd vanuit de instellingen die de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de brouwerij detacheren. Het brouwen van het bier wordt verzorgd door een ervaren brouwer.

– De investering voor de brouwerij moet komen uit overheidssubsidies, fondsverwervingen, donaties en crowdfunding.
– Het verdienmodel bestaat uit de verkoop van de gebrouwen bieren aan de lokale en regionale horeca, supermarkten, slijterijen en streekwinkels alsmede uit verkoop bij rondleidingen/proeverijen en bij streekmarkten en bierfestivals.
– Het bestuur van de Stichting beheert het vermogen zoals vastgelegd in de statuten.
– De besteding van het vermogen bestaat voor het grootste deel uit het operationeel houden van de brouwerij, het uitbetalen van het salaris aan de medewerkers in loondienst en gedetacheerde medewerkers, en het betalen van onkosten en vrijwilligersvergoedingen.
– Indien mogelijk zal een deel in reserve worden gehouden voor onvoorziene uitgaven en investeringen.