Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Dame van Dalfsen gelanceerd

Donderdag 7-4-2016 is het nieuwste bier “Dame van Dalfsen” van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij gepresenteerd. De primeur was voor de genodigden en aanwezige pers tijdens de perspresentatie op het gemeentehuis te Dalfsen. Erg leuk om te zien dat na afloop van de presentatie de landelijke pers en presentator Frits Sissing wegliep met de Dame van Dalfsen.

IMG_0223

Vanaf vrijdag 8-4-2016 ligt het bier in de bekende winkels in Dalfsen en is het zelfs bij enkele horeca bedrijven verkrijgbaar. De reacties bij de verschillende proeverijen bij Mitra, Jumbo en Albert Heijn zijn lovend en smaakt duidelijk naar meer.

foto (1)

Dame van Dalfsen: Dit bier is gebrouwen ter opluistering van de archeologische vondsten uit de Merovingische tijd in Ooster Dalfsen. Het is gebrouwen met grondstoffen uit die tijd. Afgebeeld op het etiket is een edelvrouwe uit die tijd met enkele sieraden en gebruiksvoorwerpen welke ook in Ooster Dalfsen gevonden zijn.

Deze havermout stout is zacht van smaak met een lichte toets van gebrande mouten. Dit donkere bier wat laag in alcohol zit (5%) is erg toegankelijk en zeker niet alleen geschikt voor de doorgewinterde “stout”-drinker.

Dit bier is gebrouwen met gerst, havermout en spelt en komt het meeast tot zijn recht tussen de 10-12 graden C.