Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

De Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij zoekt een nieuwe locatie voor de brouwerij.

De Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij zoekt een nieuwe locatie voor de brouwerij. Sinds oktober 2016 is de brouwerij gevestigd in de voormalige gymzaal aan Molendijk in Dalfsen.

De huidige huurovereenkomst met de Gemeente Dalfsen loopt tot juni 2019. Het gebouw wordt daarna volgens planning afgebroken.
Het bestuur van de Stichting Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij is al geruime tijd bezig met het realiseren van een toekomstige locatie, maar deze blijkt niet haalbaar is. Daarom zoekt het bestuur een ander pand wat half 2019 betrokken kan worden.

Nieuwe locatie
Enkele opties zijn in onderzoek en de Gemeente Dalfsen denkt positief mee over een mogelijke oplossing. Het bestuur van de Vechtdalbrouwerij zoekt de publiciteit om te weten te komen of er nog meer geschikte locaties zijn voor de brouwerij. De voorkeur gaat uit naar een locatie in de kern Dalfsen of in de Gemeente Dalfsen. Is er geen geschikte locatie in de Gemeente Dalfsen beschikbaar, dan wordt gekeken of er elders in het Vechtdal een geschikte locatie is. De nieuw locatie moet ongeveer 500 m2 groot zijn. Deze ruimte is nodig voor de brouwerij incl. opslagruimte en ontvangstruimte voor proeverijen.

Met zorg gebrouwen
Bij de Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij werken ongeveer tien mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Het motto is: ‘U een lekker bier, zij een mooie beschutte werkplek’. Er wordt samengewerkt met Stichting Philadelphia en de Gemeente Dalfsen. De zorgbrouwerij is uniek vanwege het particuliere initiatief.

Streekbierentest 2017
De Vechtdalbrouwerij won begin oktober 2017 de Streekbierentest van De Stentor met het Midwinterhoornbier (quadrupel). Bij Blond Bier bereikte  Vechtdal Blond een zesde plaats.

Groei en ontwikkeling
De negen bieren van de Vechtdalbrouwerij zijn in 35 winkels en restaurants in het Vechtdal te koop en de belangstelling voor de Vechtdalbieren stijgt nog steeds. Niet alleen in het Vechtdal, maar ook daarbuiten. Daarom wordt er op meerdere dagen gebrouwen.