Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Donateurs

De doelstelling van de Stichting is het bieden van een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van het brouwen en vermarkten van ambachtelijk gebrouwen speciaalbier.

Vooruitlopend op het brouwen van bier in de eigen brouwerij, is de Stichting in 2015 begonnen met het brouwen van een tweetal bieren bij een commerciële brouwerij. De flessen werden van een etiket voorzien op het Leer Werk Centrum van Stichting Philadelphia in Dalfsen.

Er zijn verschillende sociale fondsen benaderd om de investering in de brouwerij mogelijk te maken. Vrijwel alle fondsen hebben positief gereageerd. 

De gemeente Dalfsen heeft ons een voormalige sporthal toegewezen welke in eerste instantie uitsluitend als opslag en distributieruimte is gebruikt. Toen de financiering rond was is er vanaf zomer 2016 begonnen met de aanpassingen aan het gebouw om deze geschikt te maken als brouwerij. In oktober 2016 is het eerste bier in Dalfsen gebrouwen.

De fondsen die dit mogelijk hebben gemaakt zijn: Fundatie van de Santheuvel-Sobbe, Kans Fonds, Stichting Doen en het VSB Fonds. Daarnaast heeft de gemeente Dalfsen een kleine stimuleringsbijdrage toegekend en hebben Univé en Stichting Gemeentepromotie Dalfsen ons financieel ondersteund. Ook hebben verschillende regionale bedrijven ons belangeloos geholpen en heeft een aantal anonieme particulieren ons financieel gesteund.