Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Kiek uut voor dit bier

Het is Jos Verlaak, brouwer van de Vechtdalbrouwerij Dalfsen, opnieuw gelukt een zeer smakelijk speciaalbier te brouwen. Dit speciaalbier komt met de naam ‘Kiek Uut’ op de markt.

De ingrediënten voor dit bier zijn, naast water, gerste- en tarwemout, hop, gedroogde sinaasappelschil, koriander en gist. Het alcoholpercentage is 8,5% en de smaak is fruitig en zwaar blond. Het bier is inmiddels volop verkrijgbaar bij de meeste van de vijfendertig afnemers, supermarkten, slijterijen en horeca van de Vechtdalbrouwerij.

Syrische kunstenaar Muhanad Farzat
Het etiket van dit speciaalbier is gemaakt door de Syrische kunstenaar Muhanad Farzat. Deze in Nieuwleusen woonachtige kunstenaar heeft speciaal voor de Vechtdalbrouwerij het etiket geschilderd. Muhanad Farzat levert op deze wijze een mooie bijdrage aan de Vechtdalbrouwerij en aan onze samenleving. Het originele schilderij is te bezichtigen in de Vechtdalbrouwerij aan de Molendijk in Dalfsen.

Cultuur, Historie en Geschiedenis
Op de etiketten van de diverse soorten bier maakt De Vechtdalbrouwerij verbinding met Cultuur, Geschiedenis en Historie van Dalfsen en het Vechtdal. Plaatselijke en regionale kunstenaars leveren hieraan hun bijdrage.