Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Van Boer naar Brouwer

‘En we geven het eerste flesje bier met echt Vechtdalgerst weer terug aan onze boer’, aldus Wim Holsappel, van de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. ‘Voor ons is nu de keten van boer naar bouwer helemaal compleet.’ De feestelijke overhandiging vindt plaats tijdens de Boerenmarkt in Vilsteren op zaterdag 19 februari. Het eerste flesje Vechtdal Blond met echt Vechtdalgerst wordt dan overhandigd door meesterbrouwer Jos Verlaak aan boer Eddie Schwieters.

‘Voor het brouwen halen we al zoveel mogelijk grondstoffen uit de regio en ons restproduct bierbostel wordt gevoerd aan de Wagyukoeien van Runderen van Rechteren. Een mooie kringloop waar we nu Vechtdalgerst en het ambachtelijk vermouten ervan aan toevoegen. Afgelopen jaar heeft Eddie Schwieters van Landbouwbedrijf Laarbrug en Vechtdalgranen in Vilsteren voor ons tonnen gerst geteeld en daarvan wordt nu het eerste bier gebrouwen. Om het gerst te kunnen gebruiken moet het eerst vermout worden, dit gebeurt bij de Ambachtelijke Vloermouterij Masterveld in Winterswijk. Op de Boerenmarkt in Vilsteren worden Vechtdal Blond en Jan van Dalfsen als eerste bieren met Vechtdalgerst gepresenteerd. Komende jaren willen we dit verder breiden naar al onze bieren.’

De Vechtdal Brouwerij geeft tijdens de Boerenmarkt in Vilsteren uitleg over de brouwerij en het proces van boer naar brouwer. Meer informatie over het brouwproces of de andere meewerkende bedrijven vind je elders op deze website.