Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Werken bij de Brouwerij

Werken bij de brouwerij

Bij ons in de brouwerij werken mensen zoals jij:

  • Mensen met een licht verstandelijke beperking
  • Mensen met een licht verstandelijke handicap
  • Statushouders
  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wat ga je doen?

We beginnen in de centrale kantine met een kop koffie en een praatje. Daarna spreken we door wat je die dag gaat doen.

Om bier te maken en onze flesjes in de supermarkt of bij klanten te krijgen moet er veel gebeuren. De grondstoffen om bier te maken moeten worden binnengebracht. In de grote hal staat de opslag. Dozen, flesjes, etiketten en van alles nog meer. Hier worden de halsstickers geplakt en de flesjes in dozen gedaan. Onze vrijwilligers en Joris Bezorgt brengen het bier naar heel veel plekken in de regio brengen. Af en toe mag je mee met het afleveren van ons bier.

Onze brouwmeesters maken aan de hand van recepten ons lekkere bier. Dit gebeurt in een aparte ruimte waar je laarzen en een jas aan moet. Daar mogen namelijk geen bacteriën komen, dus zijn we heel voorzichtig. In deze ruimte worden bijvoorbeeld de flesjes gevuld. Niet iedereen komt er en als je er wel gaat werken, dan leer je vanzelf wat wel en niet mag.

 

Wat leer je?

Als je bij ons komt werken leer je een vak. Heb jij behoefte aan regelmaat en vast werk, dan kun je een of twee handelingen gaan doen. Bijvoorbeeld de halsstickers op de flesjes plakken. Wil jij meer uitdaging of doorgroeien naar een gewone betaalde baan? Dan krijg je na een inwerkperiode meer verantwoordelijkheid, verschillende taken en begeleiden wij je naar ander werk.

Je leert hier dat we geen haast hebben. Komt het vandaag niet af, dan komt het morgen wel af. Toch moeten we ook aan onze verplichtingen voldoen. Het zou namelijk niet leuk zijn, als het bierschap in de supermarkt leeg is. De begeleiders bepalen waaraan je gaat werken en we proberen dit als je dat leuk vindt af te wisselen.

Hoeveel tijd?

We spreken met je af op welke dagen en tijden je bij de brouwerij werkt.

Bier brengt plezier

In de brouwerij wordt ook veel gelachen. Samen drinken we ’s ochtends en ’s middags koffie en thee. Tussen de middag is er een lunchpauze.

Op vrijdagmiddag drinken we een lekker biertje om de week af te sluiten. Lust je geen bier? We hebben ook frisdrank of een wijntje.


Hoe kom je bij de brouwerij?

Je kunt op de fiets of met de auto komen. Er is voldoende parkeerplaats tegenover de ingang. Vanaf de trein kun je naar de brouwerij lopen. Als je geen eigen vervoer hebt, komen vrijwilligers je met een bus ophalen bij je huis en wordt je naar de brouwerij gebracht. Na je werkdag wordt je ook weer thuisgebracht.

Wil je komen werken?

Je kunt een mail sturen naar Stefan Maats of met hem bellen 06-30781380. Hij nodigt je dan, samen met je verzorgers of begeleiders uit. Dan krijg je een rondleiding en uitleg over de werkzaamheden. Daarna bepaal je of je bij ons wilt komen werken.