Lees alles over onze nieuwbouw plannen!

Wij bestaan 10 jaar!

Op Valentijnsdag 14 februari vieren wij ons 10-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij een 10-jarig jubileumbier gebrouwen. Deze is verpakt in een houten doos met een ‘stukje gymzaal’ erin, een echt verzamelobject dus. Het bier (fles 75 cl) kost € 14,02 (Valentijnsprijsje) en de opbrengst komt ten goede aan de nieuwbouw van onze brouwerij.

Wil je het jubileumbier bestellen dan kan dit alleen via info@vechtdalbrouwerij.nl. Het bier kan dan op Valentijnsdag in de brouwerij worden opgehaald. We hebben slechts 150 stuks, dus op = op!

10 jaar brouwen
De zorgbrouwerij is een idee van Jos Verlaak en Stefan Maats. Dus ook voor hen een jubileum! Stefan stuurt de mensen aan in de brouwerij en Jos, de brouwmeester, ontwikkelt de recepten van onze bieren.
We hebben in 10 jaar tijd 14 unieke bieren op de markt gebracht die met regelmaat worden gebrouwen. Daarnaast hebben we af en toe speciale bieren zoals het Vriendenbier. Ook brouwen wij voor andere brouwerijen bier. In totaal brouwden we in 2023 285.000 flesjes bier. In 10 jaar tijd zijn dat ruim 1,5 miljoen flesjes.

Zorgbrouwerij
We bieden aan 21 mensen een zinvolle dagbesteding. Daarvan zijn er mensen die altijd bij ons werken en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die kunnen doorgroeien naar een reguliere baan. Er zijn doorlopend werkplekken beschikbaar voor mensen met een zorgvraag.
De brouwerij heeft slechts 2,5 Fte medewerkers in dienst. Dit zijn onze brouwmeesters. Daarnaast kan de stichting (met ANBI-status) zich beroepen op 40 vrijwilligers. Deze zijn terug te vinden in diverse werkzaamheden. Van bestuur, het verzorgen van het vervoer van bieren naar onze afnemers, bemensing van regionale markten, uitvoeren van hand- en spandiensten in de brouwerij tot het ontwikkelen en verzorgen van communicatieve uitingen. En veel meer. Zonder vrijwilligers kan onze brouwerij niet bestaan.

Nieuwe Brouwerij
Toen ons door de gemeente de oude gymzaal werd aangeboden was dit voor een termijn van enkele jaren. Nu zitten we er inmiddels al weer 7 jaar. We zijn drukdoende om de nieuwbouw te gaan realiseren op het terrein bij de Natuurboerderij Lindehoeve. Inmiddels hebben zich meer dan 170 vrienden aangemeld, die ons jaarlijks met een donatie ondersteunen om de nieuwbouw tot stand te laten komen. Helaas worden de materialen steeds duurder en hebben we de financiering nog net niet helemaal rond. Wij zijn nog naarstig op zoek naar bedrijven of particulieren die ons willen ondersteunen via een donatie of in diensten of materialen. Alle hulp is welkom! Meld u via info@vechtdalbrouwerij.nl

Drink samen met uw geliefde één van onze speciaal biertjes op Valentijnsdag en vier zo het jubileum met ons mee!